top of page

Group

Public·1 member

[STREAMING] Atalanta Raków gledaj 21 września 2023

Atalanta BC vs. Rakow Czestochowa. UEFA Europa League. THU 6:20 PM. Atalanta vs. Rakow. UEFA Europa League · Gewiss Stadium. Other Games. THU 3:30 PM.

Uważam, że jest na tyle rozsądnym człowiekiem, że raczej nie dojdzie do sytuacji, w której poszłoby to za daleko w drugą stronę. Może po prostu ma pan tak sprecyzowane i trudne do spełnienia wymagania, że ciężko byłoby panu znaleźć drugiego pasującego trenera? - Nie trzymamy się trenera tylko dlatego, że nie chce nam się znaleźć kogoś innego, tylko dlatego, że jest świetnym fachowcem. Ale możliwe, że jeśli kiedyś będziemy musieli znaleźć jego następcę, znów będzie to musiało być zupełnie nieoczywiste nazwisko. Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego w Polsce jest tak duży problem z trenerami. Wydaje mi się, że za mało chcą się dokształcać, rozwijać, podglądać dobrych trenerów z zagranicy i stosować autorskie rozwiązania. Brakuje nam połączenia pasji, pracy i wiedzy. Są trenerzy, którzy są pracowici, ale nie do końca mają wiedzę, jak pewne rzeczy robić. Powinni się więcej edukować i pobierać lekcje od trenerów, którzy wprowadzają nowości, jak Thomas Tuchel, czy Julian Nagelsmann, by nasza piłka była nowoczesna, a nie archaiczna. Trenera udało się wam jednak znaleźć odpowiedniego. Za to z pozycją dyrektora sportowego od lat macie problem. Dlaczego jest tak trudno? - Bo takich z prawdziwego zdarzenia jest w polskiej piłce czterech-pięciu. Co, gdyby trener nagle chciał grać inaczej? - Od kilku lat chciałem gry trójką stoperów, bo uważałem, że jeśli chcemy grać atrakcyjną piłkę, musi to być system z jak najmniejszą liczbą obrońców a jak największą ofensywnych graczy. W 3-4-3 jest dwóch ofensywnych pomocników i napastnik, a do tego wahadłowi, którzy sporo wnoszą w ataki. To system dobrany pod ofensywną grę i tworzenie przewagi w środku boiska. Także z trójką obrońców da się jednak grać bardzo defensywnie. Co więc gdyby Marek Papszun przyszedł do pana i powiedział, że chce grać ofensywnie, ale z czwórką z tyłu? - Musiałby mnie przekonać logicznymi argumentami. Chcemy grać ofensywną wersję 3-4-3, dopóki nie uznam, że to system przestarzały i należy go zmienić. Kluby grające nowoczesną piłkę udowadniają, że futbol się zmienia i pewne rozwiązania, które kiedyś działały, dziś są już archaiczne. Byłoby idiotyzmem, gdybyśmy trzymali się czegoś tylko po to, by to robić, nawet gdyby przestało już być zasadne. Często mówi się, że trenerzy mają w Polsce za słabą pozycję. Nie ma pan obaw, że w Rakowie może być odwrotnie i trener Papszun zostanie zagłaskany? - Wszyscy wiedzą, że trener ma bardzo duże poparcie z mojej strony i dzięki temu ta drużyna funkcjonuje. Raków może mieć historyczną transmisję. Jak pamiętni 30 sie 2023 — Tekstowa relacja "na żywo" w Interii. Zobacz również: Liga Europy: Atalanta - Raków. Kiedy mecz? O której? Gdzie oglądać? Czasem trzeba się uczyć na własnych błędach. Trenerzy w Polsce są raczej przyzwyczajeni do modelu, w którym oni mówią, kogo klub ma pozyskać. Nie spotkał się pan z oporem w tej kwestii? - Nie ma sytuacji, w której trener sprowadza danego zawodnika bez zgody reszty osób odpowiedzialnych za transfery, ale nie ma też odwrotnej, czyli sprowadzania zawodnika, którego nie chce trener. Każdy jest oceniany przez dział skautingu. Jego oceny czasem są rozbieżne z tym, co myśli trener. Nawet jeśli incydentalnie uważam, że ktoś inny powinien był dostać szansę. Bardzo mało ingeruję też w pracę akademii. Staram się raczej wnosić ogólne spostrzeżenia, dotyczące tego, jak powinna się zmieniać metodologia pracy z młodzieżą. Uważam, że w Polsce zbyt mało pracujemy nad motoryką oraz charakterem zawodników, a to dwie kluczowe cechy w dzisiejszej piłce. Mamy w tej kwestii ogromne pole do optymalizacji. O ile o elementy piłkarskie w naszej akademii jestem spokojny, o tyle w kwestii charakteru mam wątpliwości, czy to już poziom, który powinien występować. Mówi pan, że w pracę trenera pan nie ingeruje, a z drugiej strony chce pan, by Raków grał trójką obrońców. Raków Częstochowa NA ŻYWO 21.09.2023 r. Gdzie za 7 godzin — Atalanta Bergamo - Raków Częstochowa NA ŻYWO 21.09.2023 r. Gdzie oglądać transmisję w TV i stream? Wynik meczu, online, relacja. Atalanta vs Rakow Czestochowa » Predictions, Odds, Live *To watch, you must have a funded account or a placed bet within the last 24h! Referee -. Stadium Gewiss Stadium. Wtedy dość często to ja muszę podjąć ostateczną decyzję. Muszę obejrzeć danego zawodnika, co wymaga czasu. Ofensywnego piłkarza można choćby bardzo pobieżnie ocenić, oglądając go przez kilkadziesiąt minut. By wyrobić sobie zdanie o defensywnym graczu, potrzeba jednak naprawdę dużo czasu. Tak po ludzku jest jednak czasem trudno nie wtrącać się w coś w klubie, który jest pana własnością i w który inwestuje pan własne pieniądze? - Nie mam żadnego problemu z tym, by nie wtrącać się tam, gdzie działy dobrze funkcjonują. Mało wtrącam się do pracy pierwszego trenera, bo bardzo cenię Marka Papszuna i jego wybory zwykle są logiczne. Pewne rzeczy trzeba jednak zrobić, choćby po to, by sprawdzić, czy zawodnik o danej charakterystyce może funkcjonować w naszym systemie. Transfery, pod którymi nie do końca się podpisuje, jednak trafia do mnie logiczna argumentacja, też są przeprowadzane. Choćby po to, by przekonać się, kto się myli i wyciągnąć wnioski na przyszłość. Mieć rozsądne ceny biletów, by nie stanowiły one blokady dla kogoś, kto chciałby się udać na mecz. By było na to stać każdego. Co nie znaczy, że ceny mają być symboliczne. Klub ma zarabiać na własny rozwój, by zapewniać radość kibicom. Wielu klubom chodzi tylko o zarabianie pieniędzy. My chcemy być tym, którzy rzuca wyzwanie, ale nie buntownikiem, bo w tym przypadku buntownik jest skazany na porażkę. Bez pieniędzy nie da się wejść na ten szczyt. Nie do końca obiektywnie oceniałem przebieg meczów. Patrzyłem jak kibic – mało analitycznie. Zwłaszcza że zawsze pojawia się wokół właściciela wielu doradców, którzy podpowiadają z boku i wytykają błędy sztabowi szkoleniowemu. Słyszałem też często głosy, że piłka nożna rządzi się zupełnie innymi regułami niż biznes. Powiedział pan, że prowadzenie tradycyjnej firmy jest łatwiejsze. - W piłce jest więcej składowych, które składają się na sukces, a krótkoterminowo wynik rzeczywiście nie może być w tak dużym stopniu przewidywalny, jak wyniki firmy. Konferencja prasowa przed meczem z Atalantą BC 6 godzin temu — Zapraszamy do obejrzenia konferencji prasowej z udziałem trenera Dawida Szwargi oraz Bogdana Racovițana przed pierwszym meczem fazy grupowej ... Atalanta v Raków | 21 September 2023 team-logo RAK. Atalanta vs Raków CzęstochowaMatch preview, 21 Sept 2023. OverviewComments. Watch the game live. channel name. On TNT Sports 8. Watch here. Pick ... Atalanta BC vs. Rakow Czestochowa - Watch Live Atalanta BC vs. Rakow Czestochowa. UEFA Europa League. THU 6:20 PM. Atalanta vs. Rakow. UEFA Europa League · Gewiss Stadium. Other Games. THU 3:30 PM. - Klub piłkarski bez emocji nie mógłby funkcjonować. To coś nierozerwalnie związanego z futbolem. Podstawa tego biznesu. Klub nie jest dla mnie biznesem, tylko czymś, co zapewnia społeczności rozrywkę, emocje, radość. Prowadzi się go dla ludzi. Większość piłki idzie dziś w kierunku typowo komercyjnym. My chcemy być dość mocno romantyczni. Nie chodzi nam o zarabianie dla zarabiania, lecz o to, by zbliżać się do celu, czyli zmierzyć się kiedyś z Barceloną i marzyć o jej pokonaniu. Raków against modern football? - Nie do końca. Chcemy być przeciwko części tych złych stron współczesnej piłki. Pochwała konsekwencji i pierwowzór Rakowa - Atalanta 1 dzień temu — Pierwszym rywalem Rakowa w fazie grupowej Ligi Europy będzie klub stanowiący jego źródło inspiracji – Atalanta BC. Do jakiego stopnia pana zdaniem właściciel powinien ingerować w sposób funkcjonowania klubu, a jak dalece po prostu skupić się na zatrudnieniu odpowiednich ludzi i stworzeniu im odpowiednich warunków? - Nie wtrącam się do tego, jak funkcjonuje pierwsza drużyna i do wyboru składu, choć czasem dzielę się spostrzeżeniami odnośnie do gry poszczególnych zawodników. Rola właściciela powinna się sprowadzać do tego, by określił wizję i misję klubu, oczekiwania w kwestii stylu gry i celów na konkretne sezony. Później powinno to być realizowane przez kompetentne osoby odpowiedzialne za dany obszar. Staram się podpowiadać, wskazywać, gdzie coś nie funkcjonuję. Marzenie o polskiej Atalancie. Właściciel Rakowa o tym, jak nie zostać kolejnym przeciętnym polskim klubem (WYWIAD)Z czym zderza się osoba, która odniosła sukces w biznesie, wchodząc do środowiska piłkarskiego? Dlaczego tak trudno znaleźć odpowiednich kandydatów do pracy w klubie? Co wnosi do futbolu nowe pokolenie biznesmenów? Rozmawiamy z Michałem Świerczewskim, właścicielem Rakowa Częstochowa oraz założycielem firmy x-kom. Choć żaden kanał TV nie zapewni Ci tego widowiska, Viaplay jest dostępny jako aplikacja na telewizorach Smart TV. Jeśli masz kompatybilny telewizor, możesz spokojnie oglądać mecz z fotela. Atalanta - Raków Częstochowa, transmisja bez opłatJeśli myślisz o bezpłatnej transmisji, to niestety musimy Cię zmartwić. Transmisja online tego meczu to domena wyłącznie płatnych platform streamingowych. Atalanta - Raków Częstochowa, transmisja online (płatne platformy)ViaplayJeśli zdecydujesz się na Viaplay, musisz wykupić pakiet "Total". Masz tu dwie opcje: promocyjną cenę 44 zł miesięcznie przy płatności na rok, lub 55 zł w ramach miesięcznej subskrypcji. W polskiej piłce często dochodzi do sytuacji, że to zawodnicy zwalniają trenera. U nas taka sytuacja nie może mieć miejsca. Również przez to, że zawodnicy wiedzą, jakim zaufaniem Marek Papszun cieszy się z mojej strony. Na pewno powoduje to też, że inne osoby w klubie zazdroszczą mu wsparcia, jakim go obdarzam, ale zapracował na nie. Znamy rywali Rakowa i Legii. Konflikt w kadrze trwa. Jakim 4 wrz 2023 — Raków Częstochowa zmierzy się w Lidze Europy z Atalantą Bergamo, Sturmem Graz oraz Sportingiem Lizbona Please try again later. Watch later.

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

• vdeleon9
    vdeleon9
bottom of page